Hadsund Lystbådehavn

Havnens historie

Lystbådehavnen har en del år på bagen. Den blev nemlig grundlagt for snart 60 år siden allerede i 1959. Hadsund har eksisteret som et færgested siden middelalderen, men faktisk begyndte selve byen først at tage form i midten af 1800-tallet. Gennem tiden har byen haft flere forskellige havne, og én af dem er altså den, vi i dag kender som Hadsund Lystbådehavn. I østlig retning ligger en lidt mindre havn, nemlig Hadsund Fiskeri og Lystbådehavn. Også her finder du masser af stemning og en havn, der er mere præget af fiskeri end Hadsund Lystbådehavn. I dag er Hadsund Lystbådehavn en af Danmarks mest moderne havne, og det betyder, at mange elitesejlere lægger vejen forbi og skaber en helt særlig atmosfære.

Mød landets bedste sejlere

De moderne faciliteter og den smukke beliggenhed er uden tvivl med til at tiltrække landets bedste sejlere, som ofte kan findes her. Også lokalt findes de helt store talenter, Hadsund Sejlklub og Hadsund Roklub har således selv leveret sejlere i verdensklasse, bl.a. danmarksmestre, verdensmestre og OL-sejlere. Er du en seriøs sejler, er der gode muligheder for at få en interessant snak og måske et godt råd eller to, når du møder andre sejlere på havnen. Rækker ambitionerne ikke helt så langt, er du dog ikke alene. Blandt havnens 125 fastliggere er der nemlig også ganske mange helt almindelige sejlere, som dyrker sporten på hobbyplan og for fællesskabets skyld. Som gæstesejler kan du bruge pladserne på ydersiden af pontonbroen, og i havnen er der bl.a. trådløst internet.

I de smukkeste omgivelser

Hadsund Lystbådehavn er omgivet af fjorden og Thygeslund Skov. Thygeslund Skov er et smukt og kuperet område, som mange steder byder på en fantastisk udsigt ud over fjorden. I 1960’erne var der planer om at bygge sommerhuse i området, men planerne blev hurtigt stoppet af fredningsfolk. Derfor kan man i dag stadig nyde den smukke udsigt og det glimtende vand helt uforstyrret fra en rolig bakketop. Omvendt er der fra havnen og fjorden også en smuk udsigt op mod den bakkede skov, og når den står i fuldt flor om sommeren, er det i sandhed et syn i særklasse. Området består både af dyrkede marker, åbne græsarealer, skove og strandenge. Lægger du til ved Hadsund Lystbådehavn, er der derfor rig mulighed for en vandretur i de smukke naturomgivelser.

Hadsund Sejlklub

Hadsund Sejlklub er endnu ældre end selve lystbådehavnen, den blev nemlig stiftet allerede i 1943 på initiativ af tobaksforhandler Ole Hvims. Fordi der ikke fandtes en havn på den tid, lå de fleste både de første år ved Brands bedding lidt øst for den nuværende sejlklub. Der skulle som bekendt gå en del år, før det lykkedes at få etableret en lystbådehavn. Også besættelsen spillede naturligvis en rolle i den første tid, hvor der var strenge begrænsninger for, hvor man måtte sejle. Sejlerne måtte dog godt sejle vest for Hadsundbroen, så længe de havde et nummer malet på skroget. Pga. besættelsen var det også nær ved umuligt at arrangere kapsejladser – kun både fra Aalborg kunne deltage, fordi sejlads var forbudt på Limfjorden, og de derfor allerede var flyttet til Hadsund.