Hobro Lystbådehavn

En havn med mange år på bagen

Hobro Sejlklub er langt fra nogen ny opfindelse. Klubben blev nemlig grundlagt 30. maj 1935 og har eksisteret i mere end 80 år. Der skulle dog gå nogle år, før klubben også fik en lystbådehavn, hvor de kunne holde til. Hobro Lystbådehavn er grundlagt i 1967, 32 år efter sejlklubben så dagens lys. Til gengæld har havnen kun udviklet sig i en positiv retning siden dengang, og i dag er den lidt af en moderne perle, smukt beliggende i de unikke omgivelser ved fjorden. I havnen er der plads til 128 både, hvilket gør den til en af de større havne ved Mariager Fjord. Desuden er der hvert år ca. 600 gæstesejlere på besøg, og tallet er støt stigende.

Sejlklubben med det unikke klubhus

Noget af det helt særlige ved sejlklubben er klubhuset, eller rettere sagt klubhusets beliggenhed. Ingen andre steder finder du et klubhus med en så betagende udsigt som her. Huset er nemlig beliggende på en skrænt, hævet over fjorden, hvilket giver et helt fantastisk udsyn. Forestil dig en lun sommerdag, hvor solens stråler danser i det glimtende vand, og du kan læne dig tilbage og nyde det hele fra første parket, så bliver det altså ikke meget bedre! Klubhuset blev bygget i 1980 og renoveret i 2009 og er beliggende på Sildehagen på fjordens nordside.

Så sent som i 2017 modtog sejlklubben en fornem donation på 165.000 kr. fra Sparekassen Hobro Fonden. Pengene skal bruges til en uddannelsesbåd til de mange nye sejlere i sejlklubben. Aktivitetsniveauet har nemlig aldrig været højere end nu, og i sejlklubben ønsker man at give de bedste muligheder til de nye sejlere. Sejlads er blevet mere og mere populært, ikke mindst pga. tv-programmet “Kurs mod fjerne kyster”. Det mærker man i Hobro, og derfor vil du også som besøgende i havnen kunne mærke det summende liv af glade sejlere – begyndere som øvede.

Vær med i kapsejladsen

Som noget helt særligt arrangerer Hobro Sejlklub kapsejladser på fjorden fra primo maj til ultimo september. Du kan deltage, uanset om du er nybegynder eller er meget øvet, og det er let at melde sig til, du skal blot møde op en time før start. Kapsejladsen er en perfekt måde at få lidt spænding på, samtidig med at du med garanti falder i snak med de lokale og mærker den hyggelige, maritime stemning. Om du vinder eller taber er ikke så vigtigt. Hovedsagen er, at du med sikkerhed får en sjov og udfordrende eftermiddag på vandet i selskab med andre entusiaster.

Købstaden ved Mariager Fjord

Lægger du vejen forbi Hobro, er der nok at give sig til. Købstaden med lige knapt 12.000 indbyggere er nemlig ikke blot indehaver af et nyligt oprykket superligahold og en verdenskendt racerkører ved navn Tom Kristensen. Der er både et livligt forretningsliv og bjergtagende natur. Er du kulturelt og historisk interesseret, ligger vikingeborgen Fyrkat kun få kilometer uden for byen. Er du mere til shopping, finder du et væld af specialbutikker, du kan gå på opdagelse i.