Øster Hurup Havn

En sand perle

Øster Hurup Havn hører til blandt Østhimmerlands hyggeligste, og det er ikke så sært, at indbyggertallet på omtrent 650 mangedobles hvert år, når turister fra særligt Danmark, Tyskland, Norge, Holland og Norge lægger vejen forbi. Havnen er ikke kun hyggelig i sig selv. Den er også omgivet af smuk og afvekslende natur, som giver god mulighed for en vandretur eller en udflugt til Lille Vildmose. Vildmosen er populær blandt både lokale og turister for sin smukke natur og sit rige dyreliv.

Øster Hurup Havn er bygget i 1936 i sin oprindelige form, og herefter kom den yderste del til i 1956. Først i 1991 kom den sydlige del, hvor der er plads til lystbåde, til. Indtil da var havnen stort set kun en fiskerihavn, men i dag er der masser af liv og glade turister at finde. Er man på ferie i Øster Hurup i et af de mange sommerhuse eller på en af campingpladserne, er et besøg på havnen et must. Her mærker man for alvor den særlige stemning, der findes i de små, danske kystbyer.

Gæstesejler i Øster Hurup Havn

Hvert år lægger mere end 2500 gæstesejlere fra mange lande til i Øster Hurup Havn. De tiltrækkes sikkert af den hyggelige stemning, caféerne med udeservering og det venlige folk, som bor i byen. Faciliteterne er også i top. Gæstehuset, som er opført af frivillige, har service til 40 personer. Til de små sejlere er der både en ny og flot legeplads og en krabbevæddeløbsbane, som er yderst populær om sommeren. Faktisk er den blevet udvidet, så de voksne også kan lege med. I Øster Hurup er der både plads til børn og barnlige sjæle, og byen er da også et yndet mål for børnefamilier.

Der er også rig mulighed for at få stillet sulten, hvis du lægger til i Øster Hurup Havn og trænger til en fridag fra madlavningen. Hos Udsigten kan du mæske dig i lækre fiskeretter, og Café Neptun disker op med en lækker buffet. Havnegrillen er også et besøg værd. Her finder du alle de klassiske grillretter lige fra pølser til en klassisk burger.

En by med masser af liv

På trods af sit lave indbyggertal er Øster Hurup ikke en by, der ligger stille. Det skyldes dels de mange turister, der hvert år bidrager til den hyggelige stemning, men det skyldes også de mange aktiviteter og arrangementer, der finder sted. Et af højdepunkterne er Musik på Havnen, hvor hele havneområdet summer af liv og glade toner, og der er trængsel ved langbordene, hvor man kan få sig en tår øl og en sludder. Fællessang og jazz er også på plakaten. Der er altså rig mulighed for at få stillet musiktrangen, når den melder sig.

80-års jubilæum

I 2016 kunne Øster Hurup Havn fejre 80-års jubilæum med pomp og pragt. Det faldt sammen med indvielsen af en ny flydebro, ligesom der blev udskiftet 80 meter jollebro. På molerne blev der malet fisk og hvaler, som hilser alle besøgende pænt velkommen og vidner om den kreative ånd, der er at finde i den lille fiskerby ved østkysten.