Vive Havn

Siden starten af 80’erne

I begyndelsen af 1980’erne blev Vive Havn anlagt. Det var primært som et sted for fiskere. Midt i 1990’erne begyndte lystsejlerne for alvor at gøre deres indtog, og det er også dem, der fylder mest i havnen i dag. Vil du besøge Vive Havn som gæst, skal du slippe beskedne 100 kr. pr. døgn og 30 kr. i miljøafgift. Brug af slæbestedet koster 60 kr. pr. gang.

Hvordan “Krigshavnen” fik sit navn

Det siges, at landingspladsen Vivebro vest for Vive Havn blev anlagt under påbud af Christian IV, som skulle bruge et udskigningssted for træ og kridt. Nogle mener, at havnen herfra har fået sit tilnavn “Krigshavnen”. Spørger du de lokale, har denne historie dog intet på sig. De mener derimod, at den lille havn har fået sit dramatiske tilnavn, fordi fiskerne altid har “ligget i krig” med hinanden.

Byen Vive

Sikkert er det dog, at den lille landsby Vive kan spores helt tilbage til jernalderen, hvor den nævnes første gang i 1268. Vive har traditionelt været kendt for sine kridtgrave og for landbrug og fiskeri. Byen ligger omtrent 5 km vest for Hadsund, og man kan vist godt tillade sig at sige, at den er beskeden af størrelse. Den huser nemlig kun omkring 150 indbyggere, men er alligevel et besøg værd på grund af sin smukke beliggenhed og ikke mindst den hyggelige lystbådehavn, som er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundet.

Havnens faciliteter

Vive Havn er et hyggeligt lille smørhul, som er elsket af både de lokale og de mange sommergæster, der lægger vejen forbi i de lune måneder. Derudover er det et yndet arbejdssted for områdets lystfiskere, hvor der kan arbejdes på bådene og snakkes om løst og fast. Der er både strøm og vand ved broerne og et automatisk lysanlæg. Når du kommer som gæstesejler, kan du fortøje på vestsiden af læmolen (fra 2 til +3 m vand) og ved tværmolen (ca. 2 m vand).

Aktiviteter på havnen

På trods af den beskedne størrelse på både havnen og byen er der nok at give sig til, og lystbådehavnen kalender er spækket med sjove og hyggelige aktiviteter for alle aldre. I 2017 har der både været nytårstaffel i klubhuset, pinsetur og Sankt Hans-bål på havnen. Også musikken spiller en stor rolle på Havnen. En gang hvertandet år er der Havnejazz, hvor mennesker flokkes på de hyggelige områder for at nyde solen og de bløde toner. Spontan musik opstår også med jævne mellemrum i sommerhalvåret, hvor de lokale kan finde på at finde guitar, orgel og harmonika frem til stor glæde for brugerne af lystbådehavnen.

Vive Havn er altså en lystbådehavn, der kan byde på lidt af hvert. Om du er til royal Danmarkshistorie eller lokal jazzmusik, er der noget for dig. Samtidig ligger havnen som en lille perle midt i den fine natur og indbyder til vandreture og ophold i naturen. Lige ved siden af havnen befinder sig også 2 shelters til de sande udendørsmennesker – låner man et shelter, er der samtidig mulighed for at bruge klubhusets badefaciliteter.